En dat zijn ze lang niet allemaal.
Ik kom nog altijd ondernemers tegen die allergisch voor tekst zijn. "Ik hou niet van lezen, mijn klanten ook niet. Die willen gelijk het aanbod zien. Tekst maakt alleen maar duur." Ik kan aardig verkopen, maar soms... Ik ben gestopt met overtuigen. Gelukkig kan ik m'n klanten zelf kiezen. Maar ik kan ook niet niks doen. Daarom nog eens 5 misverstanden over zogenaamd lange teksten, in-the-mix.
Mis! Jíj́ leest niet. Jij weet al waar je voor staat. Maar voor wie is je website? Precies, voor je doelgroep. Die kijken ook bij je concurrenten. Ok, voor een sneaker-webshop zullen aanbod, prijs, betrouwbare levering en klantervaringen de belangrijkste koopmotieven zijn. Maar bestaat je aanbod uit complexere dienstverlening dan zijn andere factoren belangrijker. Hoe kom jij boven het maaiveld uit?
Zoek je bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect dan is het super belangrijk te weten wíe je binnenhaalt. Een prospect wil een 'klik' krijgen. Die haalt ie uit jouw visie, je persoon, je portfolio en ook weer klantervaringen. En reken maar dat prospects dát willen lezen voor ze op je Call-to-Action-button drukken.
Jammer. Want helaas voor jou is de actie dan vooral het wegzappen naar de concurrent. Het gaat er niet om hoeveel tekst je kiest, het gaat om de mix tussen beeld en tekst. Ze moeten elkaar versterken. Aanvullen. De kracht van beeld is groot. Beeld wordt tig keer sneller opgenomen door je hersenen. Beeld roept emotie op. Maar beeld vervangt tekst niet. Het juiste beeld versterkt je tekst wel!
Dus heb jij een natuurlijke afkeer van taal en lezen, switch dan niet radicaal naar beeld. Kies de juiste mix. Vooral op je visitekaartje, je website. Puur voor beeld gaan, kan prima, maar beter doe je dit op je andere kanalen. Die zijn er expliciet voor bedoeld.
Ja, je klanten kennen je wel. Ze komen bij je terug. No worries. En fijn. Toch, tijden veranderen. Klanten verhuizen, overlijden of haken om andere redenen af. Hoe fijn is het dan als je aanwas van nieuwe relaties krijgt? En hoe belangrijk is dat? Stilstand is achteruitgang. Denk dan nog een stap verder. Zet die trouwe en fijne klanten in om nieuwe te krijgen.
Laat ze hun verhaal op jouw website vertellen. De meest effectieve manier van verkopen is 'referral selling'. Vraag klanten te vertellen hoe goed jij bent. Zorg dat jouw website een authentiek beeld van je vertelt, met je visie en strategie. En vráág je klanten om aanbevelingen. Maak je website tot een nog krachtigere verkoop tool.
Wanneer je veel adverteert, kan je bovenaan de zoekresultaten op Google komen. Tenminste op bepaalde zoektermen. Dat zijn 'betaalde zoekresultaten'. Hier betaal je elke maand een aardig bedrag voor. Geen verkeerde strategie, maar als prospects je vinden. Wat lezen ze dan over je? Hetzelfde algemene geleuter over hoge kwaliteit, lage prijs en perfecte service als bij de concurrentie? Of een fris, onderscheidend verhaal over hoe jij je beloften SMART waarmaakt?
Als je adverteert zonder onderscheidende content, kan je net zo goed je geld verbranden. Goede content helpt bovendien aan 'organische zoekresultaten'. Google vindt je op basis van relevante content. Resultaten die algemeen als een stuk betrouwbaarder ervaren worden.
Laat tekst je beelden echt versterken!
Een goede tekstschrijver heeft een prijs. Klopt. Ik ben er zo één. Ik doe meer dan schrijven. Ik regisseer je gehele content. Ik help je aan meer en betere prospects. Verkoop doe je zelf. De aard van jóuw business bepaalt je meeromzet en marge. Je rekening courant of je het je kunt veroorloven.
Stel nou dat je je website laat herschrijven en lekker opfrissen. Strategiesessie, missie en kernwaarden vastleggen, vertalen naar content in de juiste tone-of-voice, fris, professioneel, eigen beeldmateriaal. Een afgerond project. Laat dat nou eens 8000 euro zijn. Dat is best geld.
Heb je een broodjeszaak, dan moet je een hoop Ciabatta's meer doen. Maar heb je bijvoorbeeld een advocatenkantoor, ontwerp je interieurs of geef je bedrijfsadviezen, dan is die investering waarschijnlijk al met 5 of 6 nieuwe klanten terugverdiend.
Denk er eens over na. Kan een frisse blik en het juiste professionalisme jou verder helpen? Maak eens vrijblijvend kennis met me. Kost een kop koffie, maar je bent een hoop wijzer. Enne, misschien hebben we wel een 'klik'?